Business Internaţional

Scriitoarea britanică Louise Rennison a decedat la vârsta de 65 de ani

Scriitoarea britanică Louise Rennison a decedat la...

Autor: Letitia Provian

01.03.2016, 16:45 80

Cartea care face parte din seria de romane adresate adolescentelor "The Confessions of Georgia Nicolson" a fost ecranizată în 2008, în filmul "Angus, Thongs and Perfect Snogging" care spune povestea urcuşurilor şi suişurilor vieţii unei fete de 14 ani. Actriţa Georgia Groome joacă în filmul respectiv rolul eroinei cărţii, alături de Aaron Taylor-Johnson.

Editura Harper Collins a confirmat vestea morţii scriitoarei: "Cu nesfârşită tristeţe confirmăm moartea mult iubitei noastre scriitoare şi prietene, Louise Rennison". Autoarea britanică, născută în oraşul Leeds, avea 65 de ani.

Rennison a scris seria romanelor care descriu viaţa adolescentei Georgia Nicolson, alături de părinţii săi plictisitori, sub formă de jurnal. Scriitoarea a înfăţişat în roman mai multe episoade ale propriei sale copilării petrecute în Leeds, unde a crescut într-o casă pentru persoane defavorizate social, împreună cu mama sa, tatăl său, bunicii, unchii şi verişorul. Aceasta mai este cunoscută şi pentru o altă serie de romane, numită "The Misadventures of Tallulah Casey".

Vânzarea cărţilor sale în Marea Britanie s-a ridicat la 2,6 milioane de copii, potrivit cifrelor Nielsen Book Data. Printre cei care i-au adus un omagiu autoarei britanice s-a aflat scriitorul Patrick Ness. Acesta a scris pe Twitter: "Sunt şocat de moartea lui Louise Rennison. Copiii râd în hohote când citesc cărţile sale care sunt un adevărat miracol. Odihnească-se în pace!"

Autoarea romanului pentru copii „Geek Girl”, Holly Smale a postat şi ea pe reţeaua de socializare: „Sunt atât de îndurerată de vestea morţii lui Louise Rennison. O autoare minunată, talentată şi amuzantă. Trimit dragostea mea familiei sale.”

Louise Rennison a debutat ca artist de performance după ce a participat la un curs în Birghton, unde locuia. După o audiţie în care Louise a trebuit să reprezinte un embrion, profesorul său a sfătuit-o: "În mod evident eşti o fată extrem de inteligentă, Louise, dar să nu mai urci vreodată pe scenă. Numărul tău artistic m-a îngreţoşat teribil".

Cu toate acestea, Rennison a continuat să joace pe scenă, iar primul său one-woman show de inspiraţie autobigrafică "Stevie Wonder Felt My Face" a fost extrem de apreciat şi a primit numeroase premii la Festivalul din Edinburgh în anii 1980, devenind şi un hit de televiziune. De asemenea, Rennison a creat şi spectacolele de succes „Bob Marley's Gardener Sold My Friend” şi „Never Eat Anything Bigger Than Your Head.”

Louise Rennison a mai lucrat şi pentru Radio 4, creând spectacolele multor actori de comedie celebri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO