Business Internaţional

Schimbare majoră în topul miliardarilor: Bernard Arnault, francezul din spatele grupului de lux LVMH, îl depăşeşte pe Warren Buffett

Schimbare majoră în topul miliardarilor: Bernard...

Autor: Alex Ciutacu

06.03.2019, 15:32 1284

Titanul luxului la nivel mondial, Bernard Arnault, l-a eclipsat pe legendarul investitor Warren Buffett, care conduce Berkshire Hathaway, şi a devenit al treilea cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg.

Averea francezului a crescut cu 14,5 miliarde de dolari de la începutul anului şi a ajuns la un total de 83,1 miliarde dolari, în timp ce averea legendarului investitor american a rămas la 83 miliarde dolari – Buffett înregistrând pierderi de 848 milioane dolari de la începutul anului.

Arnault, preşedintele companiei LVMH care deţine branduri precum Louis Vuitton, este de asemenea singurul european care a ajuns în top trei miliardari din lume pe lângă spaniolul Amancio Ortega – care deţine imperiul Inditex.

Cea mai mare parte din averea lui Arnault este în participaţii la Christian Dior şi LVMH, acţiunile amândurora crescând anul acesta cu peste 20% la anunţul unor vânzări record pentru finalul lui 2018 – în ciuda trendului ce încetinire la nivelul consumului în China.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO