Business Internaţional

Schimbare istorică la vârful clasamentului celor mai mari producători de smartphone-uri. Ce companie-gigant a luat locul celor de la Samsung

Schimbare istorică la vârful clasamentului celor mai...

Autor: Andra Stroe

21.06.2020, 15:41 602

Conform celor mai recente date ale Counterpoint, pentru prima dată, în luna aprilie, Huawei a depăşit Samsung şi a ajuns pe primul loc în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume, scrie gsmarena-com. Ce a condus la această schimbare?

În primul rând, Samsung a înregistrat o încetinire temporară din cauza focarului de coronavirus. Compania se bazează puternic pe India, SUA, America Latină şi Europa ca pieţe principale, dar din cauza închiderii magazinelor fizice şi a scăderii puternice a cererii de smartphone-uri, Samsung a vânzările companiei au avut de suferit.
În aprilie, gigantul tehnologic coreean a avut o cotă de piaţă de 17%, în timp ce Huawei a obţinut 19%. Asta pentru că în aprilie, piaţa chineză se reface deja, iar Huawei se descurcă extraordinar de bine în ţara de origine.

Chiar şi după toate obstacolele pe care compania a trebuit să le depăşească, consumatorii chinezi au crescut vânzările Huawei, compensând vânzările în scădere ale altor pieţe în care compania pierde teren din cauza lipsei serviciilor Google Mobile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO