Business Internaţional

Schimbare de strategie: Amazon construieşte peste 1.000 de depozite în SUA pentru a onora livrarea în aceeaşi zi a produselor

Schimbare de strategie: Amazon construieşte peste 1.000...

Autor: Alex Ciutacu

16.09.2020, 13:26 433

Gigantul Amazon vrea să construiască peste 1.000 de hub-uri de livrare de dimensiune mică în oraşele şi suburbiile americane, potrivit Bloomberg.

Rolul acestor facilităţi logistice ar fi de a aduce produsele mai aproape de clienţi, ceea ce ar reduce timpul achiziţiilor online la acelaşi nivel cu timpul necesar pentru o fugă până la magazin.

Mai mult, în contextul în care numărul acestor facilităţi poate ajunge până la 1.500 de depozite, aceasta ar putea fi strategia Amazon pentru a da o lovitură puternică gigantului Walmart.

În primele luni de pandemie Amazon nu a reuşit de fiecare dată să respecte promisiunea de livrare în două zile, întrucât capacităţile logistice ale retailerului au fost depăşite în faţa valului de oameni care au rămas închişi în casă şi au făcut cumpărături online.

Deşi timpul de livrare s-a îmbunătăţit între timp după ce Amazon a angajat 175.000 de persoane, compania se luptă acum pentru a-şi ţine o altă promisiune: livrare în aceeaşi zi pentru abonaţii Prime la o gamă variată de produse.

Pe măsură ce se apropie sărbătorior, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, investeşte miliarde de dolari în proximitate, aducând depozite şi flote de maşini în cartiere populate tradiţional de dealeri auto, restaurante fast-food şi mall-uri.

Jeff Bezos a făcut o promisiune ambiţioasă prin livrarea în aceeaşi zi cu ajutorul serviciului Prime, însă retaileri cu prezenţă fizică extinsă precum Walmart şi Target încearcă să îl bată la propriul său joc. Cei doi mari retaileri folosesc reţeaua de magazine pe care o au pentru a satisface nevoia de livrare în aceeaşi zi la cumpărăturile online. Acum, Amazon trebuie să îşi extindă capacităţile logistice pentru a rămâne în faţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO