Business Internaţional

Schimbare de paradigmă la vârful celor mai importante instituţii europene: Angela Merkel vrea reformarea Consiliului de Securitate ONU şi cere evitarea abordărilor unilaterale

Schimbare de paradigmă la vârful celor mai importante...

Autor: Mihai Draghici

22.09.2020, 14:10 81

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut reformarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, subliniind că Germania este pregătită să joace un rol mai important în acest organism, conform ediţiei germane a agenţiei Reuters.

"Naţiunile Unite trebuie să se dezvolte în continuare, pentru a putea face faţă provocărilor secolului 21", a declarat Angela Merkel.

"Germania este pregătită să îşi asume responsabilităţi suplimentare într-un Consiliu de Securitate ONU extins", a adăugat Angela Merkel, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cancelarul Germaniei a criticat evitarea abordărilor unilaterale. "Cine consideră că se poate descurca mai bine pe cont propriu greşeşte. Beneficiem împreună de bunăstare, dar şi de suferinţe. Suntem o singură lume", a subliniat Angela Merkel.

Germania speră să primească un loc permanent în Consiliul de Securitate ONU, dacă organismul decizional va fi reformat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO