Business Internaţional

Schimbare de paradigmă: femeile millennials încredinţează economiile pe mâna bărbaţilor

Schimbare de paradigmă: femeile millennials...

Autor: Iulian Tenchiu

10.03.2019, 08:03 772

Femeile care fac parte din generaţia Y sau ”millennials” aleg să-şi lase banii pe mâna bărbaţilor. Potrivit sondajului realizat de UBS Financial Services, o companie care oferă servicii de consultanţă financiară, aproximativ 60% dintre femei abandonează planificarea financiară în favoarea soţilor, scrie Bloomberg.

Marielle Schurig, vicepreşedintele UBS a vorbit cu mai multe femei despre finanţele acestora şi a descoperit ca majoritatea preferă să îşi lase partenerii să se ocupe de banii pe care îi deţin.

Cu toate acestea, descoperirea nu este atât de neobişnuită, conform sondajului realizat de UBS Group AG, 59% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani renunţă la consultanţă şi planificare financiară în favoarea bărbaţilor. Banca elveţiană a constat de-asemenea că tendinţa de a oferi o asemenea libertate partenerilor se manifestă mai ales în rândul femeilor tinere.

„Am fost foarte surprinsă să văd asta. Vedem femei care se luptă pentru drepturi egale, egalitate de şanse şi respect atât la locul de muncă cât şi acasă. Sunt aceleaşi femei care candidează pentru funcţii politice. Continuăm să vorbim despre depăşirea limitelor, dar odată ce punem mâna pe bani renunţăm la asta?”, a declarat Schurig în cadrul unui interviu realizat la biroul UBS din New York.

USB Global Wealth Managament a chestionat 3.652 de femei din întreaga lume, cu un minim de 250.000 de dolari în active investibile. Participanţii la chestionar au susţinut că există probleme mai urgente decât investiţiile şi planificarea financiară. În plus, pentru majoritatea femeilor tinere o situaţie financiară sănătoasă nu reprezintă un factor care să le condiţioneze bunăstarea, mai scrie Bloomberg.

Studiul a constatat că femeile sunt foarte implicate în problemele vieţii cotidiene, astfel, 80% dintre ele plătesc facturi, iar 85% dintre ele gestionează în mod regulat cheltuielile. Cu toate acestea, la nivel global, acest angajament nu implică organizarea finanţelor pe termen lung.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO