Business Internaţional

Schaeffler urmeaza sa anunte preluarea Continental

18.08.2008, 19:09 31

Producatorul german de componente auto Continental este aproape de a accepta oferta revizuita a companiei Schaeffler, care a majorat suma pentru preluare de la
11,3 mld. euro la 12 mld. euro, iar un acord ar putea fi incheiat la inceputul saptamanii in curs, scrie presa internationala.
"Continental si Schaeffler sunt la inceputul negocierilor pentru incheierea unui acord, insa nu s-a ajuns la niciun acord final pana acum. Perioada de aprobare a actionarilor din cadrul ambelor companii se intinde pe durata a 12 zile", a declarat una dintre surse pentru publicatia Forbes.
Acordul ar putea fi anuntat la inceputul acestei saptamani, avand in vedere ca acordurile de preluare se incheie, de multe ori, la sfarsit de saptamana.
Cele doua companii se afla intr-o disputa inca din data de 8 aprilie, cand Schaeffler a lansat o oferta de preluare ostila a Continental, in valoare de 11,3 miliarde de euro.
In luna iunie, Schaeffler a lansat o oferta de 70,12 euro pe actiune pentru preluarea Continental, insa directorul executiv al Schaeffler, Jurgen Geissinger, a majorat oferta pana la 75 euro pe actiune, in conditiile in care pachetul vizat de Schaeffler reprezinta 50% din titluri.
La mijlocul saptamanii trecute, oficialii Continental au declarat ca au cerut actionarilor sa nu accepte oferta initiala facuta de Schaeffler, in valoare de 70,12 euro pe actiune, pentru ca era "nepotrivita din punct de vedere financiar".
Cu toate acestea, Continental a anuntat, in cadrul unui comunicat de presa, ca o fuziune cu Schaeffler s-ar dovedi benefica in domeniul tehnologiei hibride.
Ina Schaeffler, care are la nivel international peste 66.000 de angajati si afaceri de 9 miliarde de euro in 2007, detine in Romania, in judetul Brasov, o fabrica de componente auto cu o cifra de afaceri de 185 de milioane de euro. Impreuna, cele doua companii au consemnat in Romania afaceri de peste
500 de milioane de euro in cursul anului trecut.
Pe plan local, preluarea Continental de catre Ina Schaeffler ar conduce la consolidarea pozitiei producatorilor germani in industria auto locala, grupul urmand sa devina, cu mai mult de 10.000 de angajati, unul dintre primii trei angajatori din sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO