Business Internaţional

Scandalul Dieselgate este departe de a se fi terminat: Daimler AG va plăti 1,5 miliarde de dolari în Statele Unite pentru falsificarea emisiilor

Scandalul Dieselgate este departe de a se fi terminat:...

Autor: Cristian Roşioru

15.09.2020, 07:53 76

Compania Daimler a fost găsită vinovată în Statele Unite de falsificarea emisiilor. Maşinile aveau un software care detecta când autoturismul era supus la probe. Suma totală pe care Daimler AG o are de plată este de 1,5 miliarde de dolari.

Scandalul Dieselgate continuă. După ce Wolksvagen a plătit 2,8 miliarde de dolari pentru falsificarea testelor de emisii, a venit rândul Daimler AG.

Departamentul de justiţie din Statele Unite a acuzat compania de încălcarea legislaţiei de mediu prin folosirea unui software care a alterat testele de emisii pentru cele 250.000 de maşini vândute în Statele Unite.

„Agenţia de protecţie a mediului a descoperit că maşinile aveau un software ascuns. Acel software putea detecta dacă maşina era supusă testelor şi, în acel caz, toate emisiile erau corespunzătoare”, a spus Andrew Wheeler, administratorul Agenţiei americane de protecţia mediului.

Daimler AG a ajuns la un acord cu autorităţile americane, prin care va plăti 875 de milioane de dolari amendă, la care se adaugă aproape 700 de milioane de dolari costurile pentru aducerea maşinilor la standardele impuse de legislaţia americană. Un total de 1,5 miliarde de dolari, care va atârna greu în bugetul companiei germane.

„Daimler va plăti penalizări de 875 de milioane de dolari. Asta înseamnă 3500 de dolari pentru fiecare maşină vândută în Statele Unite. Costul total pentru Daimler, ţinând cont de toate solicitările, se ridică la 1,5 miliarde de dolari”, a anunţat Jeffrey Rosen, procuror general SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO