Business Internaţional

Scandal în Cehia: Premierul Andrej Babis cere demisia ministrului Sănătăţii după ce Roman Prymula a avut o întâlnire într-un restaurant care trebuia să fie închis

Scandal în Cehia: Premierul Andrej Babis cere demisia...

Autor: Alex Ciutacu

23.10.2020, 14:10 178

Premierul ceh Andrej Babis a anunţat că îl va concedia pe ministrul Sănătăţii, Roman Prymula, dacă acesta nu demisionează pe cont propriu, după ce oficialul ar fi avut o întâlnire într-un restaurant, în contextul în care restaurantele sunt închise prin decizia guvernului, ca parte din restricţiile implementate pentru a limita răspândirea virusului în ţară, potrivit FT.

„Guvernul nostru nu îşi permite să piardă şi mai mult încrederea oamenilor. (...) El este fără îndoială un expert şi îi mulţumesc pentru munca lui, dar asta nu trebuia să se întâmple”, a spus Babis, citat de site-ul polonez Hospodarske Noviny.

Roman Prymula a fost fotografiat în momentul în care ieşea din restaurant şi intra într-o maşină, fără să îşi pus masca. El a spus într-un interviu pentru revista Rezpekt că restaurantul era închis şi că el nu s-a dus acolo să mănânce.

Acesta a explicat că a primit doar o adresa pentru întâlnirea respectivă, fără a şti că locaţia este un restaurant. Mai mult, el a zis că şi-a pus masca de protecţie odată ce a intrat în maşină. Cu toate acestea, Roman Prymula a declarat că va demisiona dacă asta vrea populaţia, însă declaraţiile pentru revista Rezpekt au fost făcute înainte de ieşirea premierului Andrej Babis.

Subiectul generează cu atât mai multă nemulţumire în Polonia cu cât ţara înregistrează o creştere accelerată a numărului de infectări, iar sistemul de sănătate este supus unei presiuni fără precedent.

Roman Prymula a preluat funcţia de ministru al Sănătăţii luna trecută, după ce Adam Vojtech şi-a dat demisia pe fondul înrăutăţirii situaţiei epidemiologice la începutul sezonului de toamnă.

Cehia a înregistrat 14.151 de cazuri noi vineri, puţin sub recordul de 14.968 de cazuri înregistrat joi. În total, ţara cu o populaţie de 10,7 milioane locuitori a înregistrat până acum 223.065 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 1.845 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO