Business Internaţional

Şase membri din personalul de campanie al lui Donald Trump, pozitivi pentru COVID-19

Şase membri din personalul de campanie al lui Donald...

Autor: Laura Buciu

21.06.2020, 07:18 48

Şase membri din personalul de campanie al lui Donald Trump, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus înainte de primul miting din Tulsa, Oklahoma. Organizatorii şi Casa Albă au fost criticaţi pentru decizia de a găzdui evenimentul într-o locaţie închisă, cu 19.000 de locuri, potrivit NBC News.

Şase membri ai personalului de campanie al lui Donald Trump, care se află la Tulsa, Oklahoma, pentru a stabili primul miting al preşedintelui în câteva luni, au avut rezultate pozitive pentru coronavirus.

Membrii echipei de campanie au declarat că au făcut sute de teste înaintea mitingului, primul său începând cu 2 martie, iar Tim Murtaugh, directorul comunicaţiilor de campanie, a spus că şase membri ai echipei au avut rezultate pozitive şi au fost imediat carantinaţi.

„Niciun membru testat pozitiv nu va fi prezenţi la evenimentul de astăzi, cu atât mai mult, persoanele cu care au intrat în contact nu se vor afla în preajma participanţilor sau a oficialilor”, a spus directorul de comunicare al campaniei, Tim Murtaugh, într-un comunicat remis presei.

Dintre cei şase, cel puţin doi dintre aceştia sunt agenţi ai Serviciului Secret, potrivit unui oficial citat de NBC News.

Ştirea vine în condiţiile în care Trump, Casa Albă şi organizaţia campaniei de realegere a preşedintelui Donald Trump au fost criticaţi pentru găzduirea evenimentului într-o arenă închisă, de 19.000 de locuri din Tulsa.

Echipa electorală a preşedintelui Trump a solicitat participanţilor să-şi dea acordul legat de participarea la eveniment pe propria răspundere.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru NBC News că administraţia este la curent cu personalul care avut rezultate pozitive, dar a refuzat să comenteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO