Business Internaţional

Şase companii farmaceutice din India, Australia şi SUA, acuzate că formau un cartel al preţurilor

Şase companii farmaceutice din India, Australia şi SUA,...

Autor: Anca Olteanu

16.12.2016, 13:58 680

Se presupune că firmele au conspirat pentru a creşte preţul a două medicamente, antibioticul Doxiciclină şi Glyburide, folosit în tratarea diabetului, precizează BBC.

Procesul civil a fost deschis în 20 de state din SUA, în urma acuzaţiilor aduse împotriva foştilor directori executivi ai unei firmei acuzate.

Producătorii de medicamente din Statele Unite, Heritage Pharmaceuticals, Teva Pharmaceutical USA şi Citron Pharma sunt numiţi în proces alături de Aurobindo Pharma, din India şi Mayne Pharmaceuticals, din Australia.

Mylan, Teva şi Aurobindo au respins acuzaţiile.

Heritage a fost acuzată că ar fi pionul principal al acestui caz. Miercuri, Departamentul de Justiţie din Statele Unite a acuzat doi foşti directori executivi că stabileau preţurile. Heritage a susţinut că va coopera în totalitate pe parcursul investigaţiei şi a intentat proces civil împotriva celor doi directori.

Compania Mayne din Australia a confirmat că a fost printre companiile menţionate în cazul deschis de anchetatorii anti-trust.

Citron Pharma nu a comentat încă.

Cazul vine în urma unei investigaţii de doi ani începută de biroul procurorului general George Jepsen, din Connecticut. Jepsen a declarat pentru Reuters că procesul este doar „vârful icebergului”, adăugând că schema de fixare a preţurilor în industria genericelor era răspândită şi generalizată, implicând mai multe medicamente şi companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO