Business Internaţional

Samsung ar putea pune capăt uneia dintre cele mai de succes serii de smartphone-uri din istoria companiei: „Cererea în zona premium a scăzut anul acesta, iar oamenii nu au mai avut acelaşi nivel de interes pentru noile produse”

Samsung ar putea pune capăt uneia dintre cele mai de...

Autor: Eduard Ivanovici

01.12.2020, 14:30 1555

Samsung ar putea încheia anul viitor producerea telefoanelor Galaxy Note, mişcare ce ar reflecta scăderea cererii pentru smartphone-urile high-end pe fondul pandemiei de coronavirus, potrivit unor surse citate de agenţia de ştiri Reuters.

Galaxy Note, cunoscut pentru ecranul mare şi pixul de luare a notiţelor, reprezintă una dintre seriile premium din cadrul telefoanelor Samsung, Galaxy S fiind prima gamă pe care se bazează compania sud-coreeană.

Momentan, producătorul nu ar intenţiona să dezvolte o nouă versiune a Galaxy Note în 2021, au declarat sursele citate de Reuters. În schimb, noul Galaxy S21 va avea integrat pixul pentru luarea notiţelor, care va fi compatibil şi cu noile telefoane pliabile din gama Galaxy Fold.

Astfel, eforturile de dezvoltare – care ar fi direcţionate în mod normal către seria Note – vor fi dirijate începând de anul viitor către modelele Fold şi Flip.

Firma de cercetare Counterpoint spune că vânzările seriei Galaxy Note vor scădea în 2020 cu 20%, în timp ce vânzările din gama S vor înregistra un declin de 5 milioane de unităţi faţă de 2019.

„Cererea în zona premium a scăzut anul acesta, iar oamenii nu au mai avut acelaşi nivel de interes pentru noile produse”, a declarat Tom Kang, analist Counterpoint.

Samsung a lansat pentru prima dată un model Note în 2011, generând o nouă piaţă pentru telefoanele cu ecrane mari, fapt ce a ajutat compania să depăşească Apple şi să devină pentru prima dată cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO