Business Internaţional

Salariul exorbitant încasat de şeful WPP, cel mai mare grup de publicitate, stârneşte mânie

Sir Martin Sorrel, CEO-ul WPP

Sir Martin Sorrel, CEO-ul WPP

Autor: CătăIina Apostoiu

15.03.2016, 00:00 3289
Sir Martin Sorrell, CEO-ul WPP, cel mai mare grup din industria mondială a publicităţii, va duce acasă peste 60 milioane de lire sterline în această săptămână, unul dintre cele mai consistente pachete salariale primite de un executiv al unei companii parte a indicelui bursier britanic FTSE 100, ceea ce va stârni nemulţumirea acţionarilor grupului, scrie Financial Times.  Acţionarii WPP sunt aşteptaţi să se alăture numărului în creştere al celor care protestează împotriva plăţilor excesive acordate directorilor de companii.  Valoarea pachetului acordat şefului WPP este devansată doar de cele 92 milioane de lire sterline sub formă de acţiuni şi cash plătite în 2009 lui Bart Becht în perioada când acesta a fost CEO al Reckitt Benckiser.
 
„Nu am luat încă o decizie cu privire la pachetul acestuia, însă dacă nivelul va creşte semnificativ, vom vota probabil împotrivă”, a declarat un investitor important al WPP. „O majorare importantă de la nivelul de aproximativ 30 milioane de lire sterline pentru CEO este greu de justificat”. Şi grupul farmaceutic AstraZeneca va fi dur criticat în această săptămână pentru a nu fi inclus o ţintă importantă de venituri în pachetul de plăţi al CEO-ului său. Sir Martin este aşteptat să primească maximul posibil, de cinci acţiuni gratuite pentru fiecare acţiune pe care acesta a inclus-o în schema de stimulente Leap a companiei. Acţiunile au o valoare de peste 60 milioane de lire sterline pe baza preţului înregistrat la închiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri. Acţionarii WPP au protestat frecvent împotriva plăţilor acordate lui Sir Martin. O revoltă din 2012 a determinat compania să adopte o schemă de plăţi mai puţin generoasă.

Valoarea acţiunilor grupului de publicitate aproape s-a dublat de la 789p la 15,63 lire sterline în decurs de cinci ani, în aceeaşi perioadă indicele FTSE 100 avansând cu doar 5,8%.

Totuşi, unii investitori cred că ţintele de performanţă incluse în scheme ca Leap sunt menite mai puţin să încurajeze performanţa, cât să asigure plata unor sume foarte mari.

“Vor exista cu siguranţă proteste pentru că plăţile sunt prea mari. Dar compania are performanţe foarte bune, veniturile sunt solide, iar preţul acţiunilor a crescut puternic în ultimul an şi ultimii cinci ani”, a declarat unul dintre cei mai mari 20 de acţionari ai WPP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO