Business Internaţional

Saga Wirecard continuă: Fostul CEO Markus Braun a fost arestat pentru a doua oară şi este acuzat de procurori că a pus frauda în mişcare încă din 2015

Saga Wirecard continuă: Fostul CEO Markus Braun a fost...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2020, 13:56 589

Markus Braun, fostul executiv al Wirecard, a fost acuzat de procurorii din Germania de fraudă contabilă întinsă pe mai mulţi ani şi a fost arestat pentru a doua oară, după colapsul din iunie a grupului german de plăţi, potrivit FT.

Procurorii suspectează acum că frauda contabilă de la Wirecard a început încă din 2015, când Braun şi alţi suspecţi ar fi umflat veniturile Wirecard în rapoarte, într-o încercare de a păcăli investitorii.

Anchetatorii şi-au extins investigaţia asupra ultimilor ani de activitate, fiind reţinuţi  atât fostul şef al finanţelor Wirecard, Burkhard Ley, cât şi contabilul-şef al companiei, Stephan von Erffa, conform procurorilor.

În urma noilor arestări, un total de patru persoane au fost reţinute de autorităţile germane, iar eliberarea pe cauţiune -  stabilită la 5 milioane euro - pentru Markus Braun a fost anulată.

Altă dată un jucător reprezentativ pentru sectorul de tehnologie din Germania, Wirecard s-a prăbuşit luna trecută după ce a recunoscut o fraudă la nivelul registrelor contabile, în urma căreia s-a aflat că 1,9 miliarde de euro din registre nu există.

Noile arestări vin în contextul în care guvernul german a scos la iveală că un fost oficial din cancelaria germană a făcut personal lobby în favoarea companiei de plăţi – o informaţie care s-ar putea transforma într-o pată pe obrazul administraţiei Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO