Business Internaţional

Sacrificii pe timp de pandemie: Compania aeriană British Airways îşi vinde o parte din colecţia de artă, în valoare de milioane de lire sterline, pentru a depăşi perioada de criză

Sacrificii pe timp de pandemie: Compania aeriană British...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

12.06.2020, 16:14 126

Compania aeriană British Airways îşi vinde o parte din colecţia sa de artă, în valoare de mai multe milioane de lire sterline, pentru a strânge bani meniţi să o ajute să depăşescă perioada de criză, relatează BBC. 

Colecţia include opere semnate de Damien Hirst, Bridget Riley şi Peter Doig, cu o lucrare despre care se crede că a fost evaluată la peste 1 milion de lire sterline.

Cel puţin 10 opere au fost scoase la vânzare.

Compania se confruntă cu prăbuşirea călătoriilor aeriene şi urmează să reducă mii de locuri de muncă.

Săptămâna trecută, şeful BA, Alex Cruz, a avertizat că supravieţuirea companiei este în joc şi că este necesară o restructurare drastică a activităţii.

Comform presei londoneze, casa de licitaţii Sotheby's este cea care va aranja vânzarea.

Alte lucrări din colecţia BA sunt piese de Tracey Emin, Anish Kapoor şi Chris Ofili. Cea mai valoroasă piesă este considerată una de Bridget Riley care valorea, conform unor surse,„cel puţin şapte cifre”. A fost cumpărat cu mulţi ani în urmă şi valoarea i-a crescut substanţial.

O mare parte din colecţie a fost acumulată cu ajutorul curatorilor Artwise, care au lucrat cu BA timp de 17 ani până în 2012 şi au cumpărat peste 1.500 de lucrări pentru compania aeriană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO