Business Internaţional

S&P: rostogolirea datoriilor Greciei ar putea conduce la default selectiv

S&P: rostogolirea datoriilor Greciei ar putea conduce la default selectiv

Autor: Vlad Popescu

04.07.2011, 10:20 1368

Agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) a avertizatluni că rostogolirea datoriilor Greciei în conformitate cu oricaredintre cele două scheme propuse de Franţa va fi considerată defaultselectiv, transmite Reuters.

Moneda euro s-a depreciat faţă de dolar pe pieţele asiatice dupăavertismentul lansat de S&P.

Agenţia notează că cele două variante propuse de Franţa pentrurostogolirea obligaţiunilor de stat ale Greciei care vor ajunge lamaturitate până în 2014 ar implica pierderi pentru creditoriiprivaţi.

"Dacă oricare dintre opţiuni ar fi implementat în forma actuală,fără noi modificări, vom considera probabil că constituie intrareaîn default, potrivit criteriilor noastre. În acest caz, vom reduceratingul Greciei la SD, indicând că statul a restructurat practic oparte din obligaţiuni", se arată într-un comunicat transmis deS&P.

Agenţia a redus la finele lunii iunie ratingul Greciei la "CCC"cel mai slab calificativ atribuit unei ţări, avertizând că oriceformă de restructurare a datoriilor guvernului de la Atena vaconstitui default (incapacitate de plată).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO