Business Internaţional

S-a dovedit: Programul de lucru mai scurt face angajatul mai productiv

S-a dovedit: Programul de lucru mai scurt face angajatul...

Autor: Răzvan Botea

18.08.2018, 19:54 2142

Fericit, dedicat şi productiv. Acestea sunt lucrurile pe care majoritatea companiilor şi le doresc de la un angajat. Dar puţine companii ar merge atât de departe încât să ofere angajaţilor o zi liberă în plus pe săptămână, scrie Forumul Economic Mondial.

Cu toate acestea, o companie din Noua Zeelandă care se ocupă de scrierea testamentelor a abordat această strategie. Firma tocmai ce a terminat o perioadă de probă de 8 săptămâni în care a dat celor 200 de angajaţi câte o zi liberă în plus pe săptămână, în timp ce salariul şi condiţiile de muncă au rămas neschimbate.

Rezultatele vorbesc de la sine. În ciuda reducerii orelor de lucru, angajaţii au fost cu 20% mai productivi şi mult mai fericiţi. Şeful executiv, Andrew Barnes, a numit experimentul „un succes total”.

Experimentul a fost evaluat de Jarrod Haar, un profesor de managementul resurselor umane de la Universitatea de Tehnologie Auckland. Acesta a constatat că satisfacţia la locul de muncă şi cea personală au crescut la toate nivelurile, iar angajaţii au performat mai bine şi s-au bucurat mai mult de viaţă decât înainte de începerea experimentului.

Experimentul are mai multe implicaţii, ridicând din nou întrebări despre productivitate şi cultura orelor multe de lucru, precum şi despre modul în care angajaţii part-time sunt evaluaţi şi recompensaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO