Business Internaţional

RWE va vinde actiuni Heidelberger in valoare de 1,3 mld. euro

06.05.2004, 00:00 18



RWE AG, a treia companie de utilitati ca marime din Europa, va vinde actiunile detinute in cadrul companiei germane Heidelberger Druckmaschinen AG, pachetul de actiuni care urmeaza sa fie transferat valorand 1,3 mld. euro (1,57 mld .dolari), informeaza Bloomberg.



RWE va vinde participatia de 50, 02% pe care o detine la Heidelberg, al treilea producator mondial de masini de printat, prin oferirea de actiuni si obligatiuni investitorilor. Tranzactia va fi intermediata de J.P Morgan Chase & Co. si Dresdner Kleinwort Wassertein, potrivit declaratiei purtatorului de cuvant Michael Rosen.



Vanzarea vine la doua luni dupa ce RWE a renuntat la actiunile pe care le detinea la Hochtief AG, cea mai mare companie de consructii din Germania. In primul sau an de cand se afla la conducerea RWE, Harry Roels, directorul executiv al acesteia, a mai vandut active incluzand participatii detinute la compania americana Consol Energy Inc..



"Sunt foarte increzator ca RWE va gasi cumparatori pentru actiunile Heidelberger" a declarat Nils Machemehl, analist la M.M. Warburg. "Roels a fost foarte profesional cand a vandut Hochtief. Ma astept la acelasi lucru acum" a adaugat Machemehl.



Actiunile RWE au pierdut ieri dimineata 0,6% pana la 36,52 euro/ actiune, in contextul unui trend descendent al pietei de capital germane.Actiunile RWE castigasera 16% de la inceputul anului, situandu-se pe locul patru in topul celor mai performante titluri care compun indicele Bloomberg Europe Electric. Actiunile Heidelberger Druck au scazut cu 11% atingand o valoare de 26,95 euro/actiune. Titlurile Heidelberger au inregistrat o apreciere de 655 pe parcursul ultimului an.



Un volum total de 42,97 milioane actiuni Heidelberger urmeaza sa fie vandut, din acest pachet 30 milioane actiuni urmand sa fie oferit spre cumparare investitorilor institutionali din Europa si Statele Unite. RWE a mai anuntat ca va oferi si obligatiuni cu o maturitate de trei ani in valoare totala de 525 mil. euro, obligatiuni care pot fi schimbate pe actiuni Heidelberger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO