Business Internaţional

Rusia şi Siria resping acuzaţiile privind implicarea în atacul chimic, atribuindu-l rebelilor

Rusia şi Siria resping acuzaţiile privind implicarea...

Autor: Mihai Draghici

05.04.2017, 15:30 62

"Aviaţia siriană a efectuat un atac care a vizat un depozit de muniţie al teroriştilor şi alte echipamente militare grele, la periferia estică a oraşului Khan Sheikhoun", a declarat Igor Konoşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

"În acest depozit erau laboratoare pentru fabricarea de arme chimice", a precizat oficialul rus. Siria şi Rusia îi numesc "terorişti" pe insurgenţii sirieni susţinuţi de Occident.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad a comis atacul chimic de la Khan Sheikhoun (provincia Idlib), soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane.

Administraţia Bashar al-Assad a negat orice utilizare a armelor chimice. De altfel, arsenalul chimic sirian a fost distrus de câţiva ani, la solicitarea Occidentului şi sub monitorizarea inspectorilor internaţionali.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO