Business Internaţional

Rusia şi China, posibil implicate în atacul asupra unui site unde se înregistrau votanţii Brexit

Rusia şi China, posibil implicate în atacul asupra unui...

Autor: Raluca Manga

12.04.2017, 11:19 298

Potrivit unui raport al Comisiei pentru administraţie publică şi probleme constituţionale din Camera Comunelor (PACAC), parlamentarii britanici sunt profund îngrijoraţi cu privire la afirmaţiile legate de presupusa implicare a unor state străine în votul de anul trecut privind Brexit.

Comisia nu specifică cine ar fi fost responsabil, însă a indicat că atât Rusia cât şi China folosesc atacuri cibernetice ce au la bază înţelegerea psihologiei maselor şi modul în care se exploatează gândirea unor persoane.

Aceste concluzii au fost elaborate după ce au fost lansate o serie de afirmaţii că Rusia ar fi încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale franceze şi americane.

Autorităţile au fost nevoite să prelungească termenul-limită pentru înregistrarea votanţilor la referendum, după ce site-ul a căzut pe data de 7 iunie, la 100 de minute înainte ca perioada de înscriere stabilită iniţial să se încheie.

Acest incident a generat îngrijorări că zeci de mii de persoane ar fi putut fi privaţi de dreptul la vot.

La acel moment, Guvernul britanic a transmis că site-ul a avut probleme din cauza unei creşteri fără precedent a solicitărilor, peste 500.000 de persoane încercând să se înregistreze la vot în ultima zi.

Raportul, publicat miercuri, susţine că există indicii că atacul ar fi fost de tip DDOS, care foloseşte o reţea de computere virusate.

În timp ce incidentul nu a avut niciun efect semnificativ asupra rezultatului referendumului, comisia a susţinut că este important să fie învăţate lecţii pentru viitoarele procese de votare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO