Business Internaţional

Rusia se oferă să liniştească tensiunile dintre India şi Pakistan, şi a avertizat riscul unui război între cele două puteri nucleare

Rusia se oferă să liniştească tensiunile dintre India...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

28.02.2019, 16:38 191

Rusia se oferă să ajute la medierea conflictului dintre India şi Pakistan pentru a încerca să liniştescă tensiunile dintre cele două puteri nucleare, au declarat joi mai mulţi oficiali guvernamentali ruşi, avertizând asupra riscului unor viitoare confruntări între cele două ţări, relatează Reuters.

Moscova şi-a anunţat intenţia după ce Pakistanul a transmis că a luat în comsiderare eliberarea pilotului indian capturat în urma atacurilor aeriene de zilele trecute, iar preşedintele american Donald Trump a declarat că intermedierea SUA a ajutat la dezamorsarea crizei.

Rusia a încetat în mod particular relaţiile cu India care achiziţionează cantităţi mari de echipamente militare din Rusia, iar relaţiile sale cu Pakistanul s-au apropiat în ultimii ani.

Întrebat dacă Rusia este pregătită să ajute la medierea situaţiei dintre cele două ţări, agenţia TASS l-a citat pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov care a declarat: ”Dacă ei doresc asta, atunci sigur că da”.

Lavrov a avut miercuri o discuţie cu omologul său indian, Sushma Swaraj, la un eveniment din China, şi a spus că speră ca situaţia spă se detensioneze şi ambele state vor arăta cumpătare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO