Business Internaţional

Rusia reîncepe "deportările" pentru a face faţă mai uşor noilor condiţii economice

Rusia reîncepe "deportările" pentru a face faţă mai uşor noilor condiţii economice

Moscova (Foto: Foreign Policy)

Autor: Adrian Voicu

17.11.2010, 10:45 42

Autorităţile de la Kremlin iau în considerare cea mai mareredistribuţie geografică a populaţiei de la deportările forţate alelui Stalin din anii '40, scrie The Telegraph.

Conform publicaţiei care citează cotidianul Vedomosti, majorateapopulaţiei de 141 milioane oameni va fi concentrată în 20 de centreurbane şi nu cum este în prezent, împrăştiată pe o cincime dinteritoriul Rusiei.

Publicaţia menţionează că în prezent 90% din oraşele Rusiei suntde mici dimensiuni, cu o populaţie de 100.000 de mii de oameni saumai puţini. Conform planului autorităţilor, astfel de oraşe "nu auviitor" şi nu merită dezvoltate.

Guvernul propune relocarea populaţiei în 20 de centre urbane,zone unde se află principalele resurse naturale de petrol şigaze.

Mutarea populaţiei nu va avea însă loc în mod forţat, aşa cums-a întâmplat pe vremea lui Stalin, ci se va face opţional, fiindîncurajată prin avntaje economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO