Business Internaţional

Rusia interzice temporar importurile de carne din Republica Moldova

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Luminiţa Bogdan

23.10.2014, 00:00 244

Rusia va impune un embargo temporar asupra importurilor de carne din Republica Moldova începând din 27 octombrie, a anunţat directorul serviciului federal veterinar şi fitosanitar Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

Oficialul rus a declarat că o inspecţie desfăşurată împreună cu autorităţile belaruse ar fi descoperit cazuri de livrare prin intermediul Republicii Moldova a unor produse din carne nesigure, inclusiv produse achiziţionate de la producători care îşi vând marfa în pieţe locale. Produsele respective erau destinate în special pieţei din Belarus, care are „un regim de control mai flexibil“, a precizat Dankvert.

În urma inspecţiei, s-a constatat că produsele din carne din Republica Moldova sunt periculoase conform criteriilor ruse, iar certificatele sanitar-veterinare sunt inexacte, a adăugat acesta. Anunţul autorităţilor de la Moscova intervine în condiţiile în care Rusia a impus de mai bine de un an un embargo asupra vinurilor din Republica Moldova, iar din iulie a interzis importurile de fructe, legume şi conserve. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO