Business Internaţional

Rusia bate în retragere: Navele militare ruse au părăsit o bază din Siria de teama unui atac al Statelor Unite

Rusia bate în retragere: Navele militare ruse au...

Autor: Mihai Draghici

12.04.2018, 19:49 17145

Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria de teama unui atac al Statelor Unite, afirmă Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei.

Navele militare ruse au fost retrase din Baza Tartus pentru a-şi garanta securitatea, a declarat joi Vladimir Şamanov, citat de agenţia Interfax.

Oficialul rus a precizat că este vorba de o procedură de rutină, în contextul situaţiei tensionate.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Siria şi Rusia au negat orice implicare în atacul chimic de la periferia Damascului, sugerând că incidentul ar putea fi folosit ca pretext pentru o intervenţie militară.

Donald Trump a promis o ripostă dură la atacul chimic produs la periferia Damascului, soldat, potrivit diverselor surse, cu moartea a 40-60 de persoane şi rănirea altor aproximativ 1.000. Preşedintele SUA s-a consultat cu Franţa şi Marea Britanie pentru o ripostă militară multinaţională în Siria.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat Washingtonul să nu lanseze niciun atac contra Siriei. Oficiali militari de la Moscova au ameninţat că armata rusă va doborî rachetele lansate de SUA şi va ataca sistemele de lansare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO