Business Internaţional

Rusia anunţă finalizarea procesului de integrare a regiunii Crimeea

Rusia anunţă finalizarea procesului de integrare a...

Autor: Departamentul Externe

21.04.2017, 18:13 250

"În ultimii trei ani, a fost depuse eforturi însemnate pentru a asigura integrarea Crimeei în sistemele sociale, economice şi legale ale Rusiei. Aspectele esenţiale privind sistemul administraţiei locale, administraţia socială şi de afaceri au fost soluţionate", a declarat vicepremierul Rusiei.

Dmitri Kozak a mai anunţat că a fost pus în practică un sistem de indemnizaţii sociale în regiune şi au fost introduse standardele ruseşti de asistenţă medicală şi educaţie. În plus, au fost luate măsuri pentru creşterea nivelului salariului mediu în Crimeea.

Ediţia a treia a Forumului Economic Internaţional de la Ialta (YIEF) are loc în perioada 20-22 aprilie, iar aproximativ 1.500 de persoane din 50 de state participă la discuţiile din Crimeea.

În februarie 2014, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a fost înlăturat în urma unor proteste. Manifestaţii de amploare au avut loc în Crimeea şi în estul Ucrainei. La 11 martie 2014, Consiliul Suprem al Crimeei şi Consiliul Local al oraşului Sevastopol au adoptat o declaraţie de independenţă.

La 16 martie 2014, a avut loc un referendum privind reunirea Crimeei cu Rusia. Peste 80% dintre alegători au participat la vot, majoritatea susţinând propunerea (96,7% în Crimeea şi 95,6% în oraşul Sevastopol).

La 18 martie 2014, tratatul privind unificarea Crimeii cu Rusia a fost semnat de către preşedintele rus Vladimir Putin, iar Adunarea Federală a Rusiei a aprobat documentul la 21 martie. Guvernul de la Kiev consideră Crimeea parte a teritoriului Ucrainei.

Recent, Kievul a acuzat Rusia de discriminare la adresa etnicilor tătari din Crimeea, indicând că acţiunile Moscovei în această privinţă încalcă prevederile Convenţiei internaţionale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO