Business Internaţional

Rusia: Afirmaţiile privind influenţarea alegerilor din SUA,dispută între serviciile secrete americane

Rusia: Afirmaţiile privind influenţarea alegerilor din...

Autor: Mircea Olteanu

13.12.2016, 11:11 89

"Arată ca o banală dispută între serviciile americane de securitate", se afirmă în mesajul postat de Zakharova, scrie Reuters.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a cerut vineri serviciilor de informaţii să verifice atacurile cibernetice şi ingerinţele străine în scrutinul prezidenţial din noiembrie şi să prezinte raportul înainte de sfârşitul mandatului său, pe 20 ianuarie. Experţi ai serviciilor de informaţii citaţi de cotidianul The Washington Post au declarat zilele trecute că atacuri cibernetice atribuite Rusiei au avut rolul de a facilita victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial american.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a transmis luni seară că "agenţiile de informaţii nu au depistat activităţi cibernetice ilegale care să fi afectat procesul de votare şi de numărare a voturilor" în scrutuinul din 8 noiembrie.

O comisie a Senatului Statelor Unite va iniţia o investigaţie privind presupusele ingerinţe ruse în scrutinul prezidenţial din 8 noiembrie, anunţă Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane din Camera superioară a Congresului SUA.

"Ruşii nu sunt prietenii noştri", a declarat Mitch McConnell luni seară, condamnând presupusele ingerinţe ruse în procesul electoral american, dar şi toleranţa Administraţiei Barack Obama faţă de activităţile internaţionale ale Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO