Business Internaţional

Rusia admite că submarinul la bordul căruia s-a produs un incendiu avea un reactor nuclear

Rusia admite că submarinul la bordul căruia s-a produs...

Autor: Bianca Pavaluca

04.07.2019, 10:42 317

Preşedintele rus Vladimir Putin a admis joi că submarinul la bordul căruia s-a produs un incendiu în urmă cu trei zile funcţiona cu energie nucleară şi i-a cerut ministrului Apărării să ofere garanţii că reactorul nuclear nu a fost afectat, relatează Reuters.

Autorităţile ruse au fost acuzate că încearcă să muşamalizeze detaliile incidentului în urma căruia au murit 14 persoane. De asemenea, deşi autorităţile norvegiene au cerut detalii specifice despre existenţa unui reactor nuclear la bordul submarinului, informaţia a fost făcută publică abia după trei zile.

Ministerul Apărării din Rusia a transmis că incendiul a izbucnit luni, dar informaţia nu a fost făcută publică decât marţi, cu menţiunea că echipajul desfăşura o misiune de cercetare.

„Reactorul nuclear de la bordul submarinului este complet izolat şi în siguranţă. Au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea reactorului, care funcţionează în condiţii normale”, i-a transmis Serghei Şoigu, ministrul Apărării, lui Vladimir Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO