Business Internaţional

Rusia a livrat Turciei o nouă încărcătură de echipamente de apărare anti-aeriană S-400

Rusia a livrat Turciei o nouă încărcătură de...

Autor: Marinela Sarbu

13.07.2019, 15:21 76

Ministerul a transmis că un al patrulea avion rusesc a aterizat la baza aeriană Murted în apropierea capitalei turce Ankara, la o zi după ce trei aeronave AN-124 ale Forţelor Aeriene ruse au descărcat echipamente la aceeaşi bază.

Washingtonul a încercat luni de zile să împiedice acest lucru, argumentând că sistemul rusesc S-400 de apărare anti-aeriană este incompatibil cu sistemele NATO. De asemenea, SUA a transmis că dacă rachetele S-400 vor fi lansate în apropierea avioanelor americane F-35, pe care Turcia le cumpără şi va ajuta la producerea lor, ar submina planurile de apărare ale avioanelor de luptă invizibile pe radare.

Oficialii americani au avertizat că Turcia va fi scoasă în afara programului F-35 în cazul în care va realiza livrarea rachetelor S-400 şi va fi, de asemenea, sancţionată în conformitate cu legislaţia SUA care încearcă să împiedice ţările să cumpere echipament militar din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO