Business Internaţional

Rupert Murdoch, cel mai dur mogul media din lume, care deţine celebrul post american de televiziune Fox şi cel mai puternic ziar de business - WSJ, face 90 de ani, şi nu vrea să lase deloc puterea din mână

În prezent, Rupert Murdoch deţine o avere netă de 8,26 miliarde de dolari

În prezent, Rupert Murdoch deţine o avere netă de 8,26 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

01.03.2021, 14:47 218

În calitate de preşedinte al News Corp şi copreşedinte al Fox Corporation, firme care înregistrează împreună o valoare de piaţă de circa 33 mld. dolari, mogulul media Rupert Murdoch va deveni pe 11 martie unul dintre cei câţiva nonagenari care încă operează o companie listată la Bursa din New York, scrie Financial Times.

Recent, News Corp a încheiat un acord global de ştiri cu Google, deţinut de grupul american Alphabet, mişcare urmărită constant de Murdoch în ultimii zece ani. 

Cele două companii vor dezvolta o platformă de bază de abonament şi vor împărţi astfel veniturile din publicitate, miliardarul încheind anterior o serie similară de acorduri cu Apple şi Facebook.

În ultimii ani, cursa pentru succesiunea lui Rupert Murdoch a devenit din ce în ce mai deschisă, însă analiştii spun că varianta evidentă ar fi Lachlan Murdoch, în vârstă de 49 de ani.

De altfel, Rupert Murdoch a vândut în 2019 studioul de film 21st Century Fox către grupul Walt Disney, într-o afacere estimată la 71,3 mld. dolari, decizie ce i-a transformat copiii în miliardari şi l-a trimis pe Lachlan la cârma Fox News, unul dintre cele mai puternice şi controversate canale TV din Statele Unite.

„Fiecare por ar lui Murdoch este alimentat de ambiţie şi fervoare antreprenorială. Aş fi uimit dacă aş afla că nu pune la cale altă mişcare de proporţii”, spune Piers Morgan, fost editor al News of the World, tabloid închis în 2011 din cauza unuia dintre cele mai mari scandaluri mediatice din istorie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO