Business Internaţional

Rubla îşi continuă declinul

Rubla îşi continuă declinul

Autor: CătăIina Apostoiu

19.01.2016, 00:00 612

Moneda euro a atins la finalul săptămânii trecute pragul de 84 de ruble pentru prima dată în ultimul an, moneda rusească fiind trasă în jos de prăbuşirea preţurilor petrolului, care afectează puternic perspectivele economiei Rusiei, scrie Le Figaro.

Prăbuşirea cotaţiilor ţiţeiului a schimbat radical perspectivele economiei ruseşti chiar în momentul în care apăruseră semne de stabilizare la finalul unui an de recesiune profundă. Potrivit Vedomosti, guvernul rus se pregăteşte să-şi revizuiască proiecţia privitoare la evoluţia PIB-ului ţării din acest an, la o contracţie de 0,8% (după o scădere de 3,7% în 2015), comparativ cu o creştere de 0,7% sperată până în acest moment.

Declinul preţurilor petrolului şi devalorizarea dramatică a rublei i-au afectat puternic pe cei mai bogaţi oameni ai Rusiei, oligarhii pierzând peste 11 miliarde de dolari în numai zece zile de tranzacţionare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO