Business Internaţional

Rubinacci, brandul napoletan de costume bărbăteşti de lux, lansează o linie vestimentară de blugi skinny

Rubinacci, brandul napoletan de costume bărbăteşti de...

Autor: Bianca Dorobanţu

23.04.2016, 19:00 297

Mariano Rubinacci, cel care controlează afacerea familiei cu tradiţie în moda bărbătească, fondată în urmă cu 80 de ani de tatăl său, Gennaro Rubinacci, a flirtat de-a lungul timpului cu piese vestimentare care semnănau cu denimul, folosind ţesături speciale din caşmir. Însă fiul său, Luca Rubinacci, este cel din spatele lansării noii colecţii de blugi eleganţi, scrie GQ British.

Când era copil, Luca obişnuia să-şi petreacă timpul cu croitorii din magazinul familiei din Napoli, modificându-şi blugii prin adăugarea de bucăţi de material care să-i facă mai lungi. Cu câţiva ani în urmă, el a folosit bucăţi de denim pentru a personaliza câteva perechi de pantofi belgieni, care au devenit consacraţi.

În ce priveşte felul în care ar trebui să arate noua colecţie de jeansi, aşa cum era de aşteptat, printre clienţii săi au existat şi păreri contradictorii. 

„Am vrut ceva care să atragă clienţi noi, mai tineri, motiv pentru care blugii au talie mai joasă şi sunt skinny. Am fost încântat să găsesc un mic atelier în Napoli care să îi poată croi”, spune Luca Rubinacci.

El şi-a poziţionat business-ul familiei, atât la propriu cât şi la figurat, în locuri de unde doritorii îşi pot răsfăţa gusturile vestimentare.

Unul dintre clienţii Rubinacci este Lapo Elkann, fratele lui John Elkann, preşedintele Fiat Chrysler, care fac parte din legendara familie Agnelli.

Pe lângă blugi, Luca a creat o serie de piese vestimentare în atelierele napolitane, care se găsesc în magazine: sacouri de catifea şi mătase, jachete de caşmir cu două feţe, cămăşi din denim, sacouri lejere, accesorizate cu eşarfe albastre din caşmir, care să se potrivească cu denimul.

Trei generaţii succesive ale familiei Rubinacci au făcut afacerea familiei să fie una dintre cele mai cunoscute din lumea modei: Gennaro Rubinacci, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai eleganţi bărbaţi din Napoli ai anilor ’50, Mariano Rubinacci, fiul său şi Luca, fiul lui Mariano, care este unul dintre cei mai fotografiaţi bărbaţi din lumea modei, scrie parisiangentleman.co.uk.

Rubinacci are un butic în Napoli, condus de Mariano, unul în Londra, condus de fiica acestuia, Chiara şi unul în Milano, condus de Luca. Toate trei au propriul lor atelier de croitorie pentru costume realizate pe comandă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO