Business Internaţional

ROUBINI: Încetaţi să vă întrebaţi dacă reintrăm în recesiune. Întrebarea este cât de grea va fi

ROUBINI: Încetaţi să vă întrebaţi dacă reintrăm în recesiune. Acum întrebarea este cât de grea va fi

Autor: Adrian Voicu

11.10.2011, 18:27 1567

Ca de obicei, Nouriel Roubini nu se dezice de porecla dată de mass-media şi rămâne acelaşi Doctor Doom pregătindu-ne pentru ce este mai rău.

Într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC, economistul american a declarat că cele mai mari economii din lume se îndreaptă către o a doua recesiune, indiferent dacă haosul din Europa va continua sau nu.

Roubini - care a previzionat criza financiară din 2008 şi a mai greşit pe alocuri predicţiile - a declarat că cele mai recente date sugerează că SUA, zona euro şi Marea Britanie se află deja pe marginea prăpastiei numite recesiune, eveniment care va fi confirmat în cel mult două trimestre.

"Întrebarea nu este dacă vom reintra sau nu în recesiune, ci dacă aceasta va fi una uşoară sau una severă, cu o altă criză financiară", a spus Roubini în cadrul Forumului World Knowledge, organizat în Seul. "Răspunsul la această întrebare depinde de zona euro".

Conform fondatorului Roubini Global Economics, o situaţie dezordonată în Europa - cauzată fie de o intrare în default ca urmare a crizei datoriilor suverane, fie de o criză bancară, fie de ieşirea uneia dintre ţările membre din zona euro - va produce un şoc mult mai puternic decât colapsul Lehman Brothers.

În opinia economistului, rezolvarea ar consta în extinderea fondului de stabilitate financiară la cel puţin 2.000 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO