Business Internaţional

Românii au stimulat turismul bulgar şi au dublat gradul de ocupare al hotelurilor în minivacanţa de Sf. Maria

Românii au stimulat turismul bulgar şi au dublat gradul...

Autor: Laura Buciu

13.08.2020, 10:21 290

Vânzările pentru litoralul bulgăresc au crescut foarte mult în ultimele zile, în aşteptarea minivacanţei de Sf.Maria, existând cazuri când hotelurile au primit sute de rezervări zilnice, dublând gradul de ocupare de la o zi la alta.O familie cu un copil poate petrece un sejur la 4 stele cu 500 euro.

Motivul pentru care turiştii din România merg în număr mare pe litoralul bulgăresc este acela că turiştii s-au relaxat după decizia guvernului de la Sofia, adoptată începând cu 1 august şi este un semnal clar că nu vor mai fi până la finalul sezonului restricţii referitoare la intrarea în ţară, astfel că rezervările au explodat, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Tarifele practicate de agenţiile de turism specializate pe Bulgaria sunt, la ora actuală, mai mici decât cele practicate de platforme de rezervări online renumite cu până la 50%, pentru că hotelierii din Bulgaria se bazează pe agenţiile de turism româneşti, care le asigură un flux mare şi constant de turişti. În general, hotelurile din sudul litoralului bulgăresc au tarife mai mici cu 10-15% faţă de cele practicate în nord.

În prezent, preţul mediu la un hotel de 4 stele pe litoralul bulgăresc este de 610 de euro, majoritatea acestora fiind amplasate pe plajă, în apropiere sau cu servicii pe plajă. Serviciile sunt all inclusive, pentru doi adulţi si un copil.

Pentru un hotel de 5 stele, cu aceleaşi condiţii, tariful mediu per cameră este de 800 de euro.

Cel mai scump hotel costă cu 1.139 de euro de cameră per sejur, 5 nopţi, pentru doi adulţi şi un copil, ultra all inclusive.

În medie, cu sume cuprinse între 650 şi 750 de euro per sejur camera, o familie poate achiziţiona un pachet turistic de calitate, la un hotel bun, aproape de plajă, cu şezlonguri incluse în preţ şi servicii all inclusive sau ultra all inclusive. Însă pot apărea surprize plăcute şi la 500 de euro.

Potrivit Travel Planner, românii aleg în prezent hotelurile de calitate, de 4 şi 5 stele, de pe litoralul bulgăresc, unde se pot distanţa fizic. Involuntar, având în vedere creşterea numărului de rezervări, hotelurile au început să ajungă la 50-60% grad de ocupare, unele chiar până la 70-75%. Acestea reglează gradul de ocupare prin stop sales sau prin creşterea tarifelor şi micşorarea ofertelor speciale, deoarece nu vor să aibă un impact negativ asupra serviciilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO