Business Internaţional

România merge la summitul NATO pentru a afla răspunsul la marea întrebare a momentului: Ce facem cu Rusia?

România merge la summitul NATO pentru a afla răspunsul...

Autor: Andrei Luca POPESCU

26.08.2014, 11:17 483

Agenda summitului NATO care are loc în Ţara Galilor, pe 4 şi 5 septembrie, este dominată de găsirea unei modalităţi de adaptare a reacţiei Alianţei la tipul de agresiune practicat de Rusia – un război hibrid, în care armele convenţionale sunt doar unul dintre elementele arsenalului. Extinderea în 2015 a măsurilor de reasigurare pentru ţările de pe flancul estic al NATO – balticele, Polonia, România şi Bulgaria, precum şi stabilirea unui Plan de Acţiune (Readiness Action Plan) sunt cele două decizii pe care aliaţii trebuie să le ia în acest sens.

Negocierile la NATO sunt însă încinse, iar o decizie consensuală nu pare sigură, pentru că nu toate membrele văd agresiunea Rusiei ca pe prioritatea numărul 1. Gândul vă prezintă o analiză a principalelor subiecte de pe agenda reuniunii Alianţei Nord-Atlantice de săptămâna viitoare, cu accent pe rolul României într-un NATO forţat să se adapteze la noile politici agresive ale Rusiei.

Citiţi o analiză Gândul pe gandul.info.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO