Business Internaţional

România ar putea interzice zborurile din Regatul Unit

România ar putea interzice zborurile din Regatul Unit

Autor: Andreea Tobias

20.12.2020, 17:20 61

România ar putea interzice zborurile din Regatul Unit duminică sau luni, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat.

„Am avut o discuţie şi domnul prim-ministru la telefon şi INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situaţia şi normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. Problema nu este că creşte gravitatea cazurilor, dar că creşte numărul infectaţilor. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătăţii şi restul colegilor”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat în MAI a afirmat că România ar putea interzice şi ea zborurile din Regatul Unit chiar duminică sau luni.

Italia, Belgia şi Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania şi Franţa se pregătesc să facă acelaşi lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO