Business Internaţional

Românca măritată cu miliardarul John Paulson se mută în Puerto Rico

Românca măritată cu miliardarul John Paulson se mută...

Autor: Octavian Calei

23.09.2013, 18:05 3691

Guvernanţii din Puerto Rico şi-au propus să atragă în economie banii celor mai bogaţi oameni de afaceri prin transformarea statului într-un paradis fiscal odată cu intrarea în vigoare la începutul lui 2013 a unui cod fiscal convenabil pentru miliardari, informează Bloomberg.

„Vrem să atragem oameni din toată lumea care ar putea fi importanţi pentru creşterea noastră”, a declarat Miguel Ferrer, unul dintre făuritorii „Actului 22”, care prevede scutirea de taxe pentru câştigurile din capital ale noilor rezidenţi. Însă pentru a beneficia de aceste facilităţi, persoanele fizice trebuie să locuiască în Puerto Rico minim 183 de zile pe an. Prin aceste măsuri, guvernanţii speră să scoată statul din recesiunea în care se află deja de şapte ani.

Dezvoltatorii imobiliari vor să vândă ideea unei „Geneve din Caraibe”, cu magazine de lux, zgârie nori, aeroporturi private, plaje private şi şcoli private de elită.

Unul dintre miliardarii care s-au hotărât să profite de taxele statului american Puerto Rico este John Paulson, unul dintre cei mai bogaţi administratori de fonduri din lume, care este căsătorit din anul 2000 cu românca Jeni Zaharia. El şi-a cumpărat domeniul de şapte stele St. Regis Bahia Beach.

Proprietatea se întinde pe o suprafaţă de aproape 200 de hectare, situată la 25 de minute de Aeroportul Internaţional San Juan’s Luis Munoz Marin. Pe acest domeniu se află hotelul St. Regis cu 139 de camere, vile şi apartamente cu vedere la ocean, o plajă cu deschidere de 3 km la apă şi un teren de golf proiectat de Robert Trent Jones Jr.

Paulson a intrat în controlul domeniului prin achiziţionarea unui pachet majoritar al companiei deţinătoare a St. Regis Bahia Beach Resort, BBP Partners. Complexul imobiliar valorează în jur de 150 de milioane de dolari (111 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO