Business Internaţional

Robinhood, platforma de tranzacţionare cu comisioane zero, a angajat una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite pentru a-i pregăti listarea la bursă. Posibilă evaluare de 20 miliarde de dolari

Robinhood, platforma de tranzacţionare cu comisioane...

Autor: Eduard Ivanovici

09.12.2020, 14:01 214

Celebra aplicaţie de tranzacţionare Robinhood a angajat banca americană Goldman Sachs pentru a-i pregăti debutul la bursă de anul viitor. Platforma ar putea obţine o evaluare de 20 de miliarde de dolari, notează Business Insider.

După încheierea ultimei runde de investiţii, fintech-ul era evaluat la 11,7 miliarde de dolari, începând ulterior să discute cu unele dintre cele mai mari instituţii financiare din Statele Unite în vederea unei oferte publice iniţiale (IPO) în T1/2021.

Fostul co-CEO Baiju Bhatt a declarat încă din 2018 că îşi propune ca firma să se listeze la bursă.

Robinhood, care a ajutat la popularizarea trading-ului fără comisioane, în special în rândul generaţiei Millennial (persoanele născute între 1981 şi 1996), a înregistrat un set promiţător de rezultate de-a lungul pandemiei de coronavirus. Platforma numără în prezent 13 milioane de utilizatori.

Însă creşterea a adus o serie de provocări, de vreme ce userii s-au confruntat cu volatilităţile produse de alegerile prezidenţiale din SUA şi un atac cibernetic ce a afectat 2.000 de conturi.

Recent, compania a fost luată în vizor de Securities and Exchange Commission (SEC), instituţia care reglementează piaţa americană de capital, şi Financial Industry Regulatory Authority, organul de reglementare al industriei financiare din SUA, într-o investigaţie asupra unei întreruperi a aplicaţiei din luna martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO