Business Internaţional

Rimac Automobili, compania croată care face vâlvă cu o posibilă achiziţie de la gigantul VW, se dezvoltă rapid în ciuda pandemiei

Rimac Automobili, compania croată care face vâlvă cu o...

Autor: Catalina Apostoiu

23.09.2020, 00:05 884

Fondatorul şi directorul executiv al companiei Rimac Automobili, Mate Rimac, a anunţat că de la declanşarea pandemiei de COVID-19 compania sa a angajat aproximativ 150 de persoane şi că se aşteaptă la „noi investiţii“ în viitorul apropiat, potrivit Croatia Week.

„Lucrurile se întâmplă atât de exploziv. Ne dezvoltăm rapid şi cred că de la începutul pandemiei de COVID-19 am angajat aproximativ 150 de oameni până acum. Continuăm să creştem în pofida crizei. Deschidem reprezentanţe în afara Croaţiei şi în scurt timp vom mai deschide una în Croaţia cu 400 de oameni“, a declarat Rimac.

Rimac Automobili, companie fondată în 2009, are în prezent 815 angajaţ fără divizia Greyp Bikes. Divizia Greyp Bikes are 85 de angajaţi, Rimac adăugând că aceasta „are unele idei noi, dar nu doreşte să le dezvăluie deocamdată“.

Acesta a precizat doar că Rimac lucrează la „unele investiţii noi“.

Până acum Porsche, Hyundai şi Camel Group din China au investit în compania sa.

Fondatorul Rimac a anunţat de asemenea că supermaşina C_Two va fi un model omologat la nivel mondial deşi producţia aces­teia este limitată la 150 de unităţi, potrivit thedrive.com. Pentru ca aceasta să pătrundă pe piaţa Statelor Unite, com­pania trebuie să producă 30 de prototipuri, ceea ce va permite accelerarea procesului de validare şi dezvoltare.  Fiecare dintre cele 30 de prototipuri va costa aproximativ 1 milion de dolari.

Presa germană anunţa săptămâna trecută că grupul german Volks­wagen este în discuţii pentru vânzarea diviziei sale de ma­şini de lux Bugatti către Mate Rimac, fondatorul dezvol­ta­to­rului şi producătorului de autovehicule electrice Rimac Automobili.

Potrivit unor surse citate de Manager Magazin, o decizie în acest sens nu a fost luată încă, dar este posibil ca vânzarea către Rimac să primească aprobarea Volkswagen până la finalul anului, scrie Budapest Business Journal.

Fondatorul Rimac Automobili susţine că Croaţia atrage mai multe investiţii străine în pofida problemelor economice provocate de pandemie şi că situaţia economică din ţara sa, cel puţin în ceea ce priveşte sectorul high-tech, este pe punctul de a se transforma în genul care poate fi regăsit în faimoasa Silicon Valley, potrivit Total Croatia News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO