Business Internaţional

Rezultate promiţătoare din Israel. Cu cât a scăzut numărul total de infectări după 15-28 de zile de la administrarea primei doze

Rezultate promiţătoare din Israel. Cu cât a scăzut...

Autor: Eduard Ivanovici

27.02.2021, 07:31 181

Prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech prezintă o eficienţă de 85%, reiese dintr-un studiu al lucrătorilor medicali din Israel, publicat în revista The Lancet.

Documentul se bazează pe datele oferite de 7.000 de cadre medicale care au fost vaccinate în Centrul Medical Sheba din Israel. Cercetătorii au observat o reducere de 85% a cazurilor simptomatice de COVID-19 la 15-28 de zile de la administrarea primei doze, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Numărul total de infecţii, incluzând aici şi cazurile asimptomatice, a scăzut cu 75%.

Gigantul american Pfizer a declarat recent că va analiza datele din Israel şi alte ţări pentru a înţelege impactul generat de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 şi tulpinilor care au luat naştere în ultimele luni.

Articolul din The Lancet a apărut la o zi după ce oamenii de ştiinţă din Canada au sugerat amânarea celei de-a doua doze Pfizer, având în vedere faptul că prima doză oferă un nivel ridicat de eficacitate, mişcarea fiind lansată pentru a imuniza un număr cât mai mare de oameni.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO