Business Internaţional

Rezultate financiare

Rezultate financiare

Autor: Catalina Apostoiu

05.08.2011, 00:03 96

Axa, al doilea mare asigurător al Europei, aînregistrat o creştere de peste patru ori a profitului în primajumătate a acestui an, peste estimări, pe fondul câştigurilorobţinute în urma vânzării de active, scrie Bloomberg. Profitul neta avansat la 4 mld. euro de la 944 mil. euro cu un an în urmă.

Adidas, al doilea mare producător de articolesport din lume, şi-a majorat din nou proiecţiile pe acest an dupăce a înregistrat o creştere de 5% a vânzărilor în trimestrul doi pefondul cererii solide venite din China, potrivit agenţiei de presăThomson Reuters. Profitul din trimestrul al doilea a crescut cu11%, la 140 mil. euro.

ING Groep, cea mai mare companie olandeză deservicii financiare, şi-a redus valoarea contabilă a deţinerilor detitluri guvernamentale greceşti în condiţiile unei creşteri cu 24%a profitului pe trimestrul doi, scrie Bloomberg. Profitul net aatins 1,51 mld. euro, faţă de 1,21 mld. euro cu un an în urmă.

Netia, a doua mare companie de telefonie fixă aPoloniei, a raportat un profit în scădere cu 17% pe trimestrul doipe fondul încetinirii creşterii pieţei de broadband şi al uneicompetiţii sporite la nivelul preţurilor, relatează Bloomberg.Profitul net a scăzut la 12,9 mil. zloţi (3,2 mil. euro) de la 15,6mil. zloţi cu un an în urmă.

Enel, cea mai mare companie energetică aItaliei, a raportat un profit net în creştere cu 5,2% pe primulsemestru al anului, până la 2,55 mld. euro, scrie Bloomberg. Cifraa depăşit media estimărilor analiştilor, de 2,27 mld. euro.

Lloyds Banking, cel mai mare creditor ipotecaral Marii Britanii, a înregistrat o pierdere netă de 2,31 mld. liresterline (2,64 mld. euro) pe primul semestru, după ce a pusdeoparte provizioane de 3,2 mld. lire sterline, scrieBloomberg.

Compania minieră Rio Tinto a raportat un profitîn creştere cu 35% pe primul semestru şi a consolidat rezultatul cuo extindere cu 2 miliarde de dolari a programului de răscumpărăride acţiuni, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Profitul aurcat la 7,8 mld. dolari, un record pentru primul semestru, dar subestimările analiştilor de 8,03 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO