Business Internaţional

Rezerva Federală din SUA reduce dobânda de politică monetară, pe fondul efectelor negative generate de coronavirus

Rezerva Federală din SUA reduce dobânda de politică...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

03.03.2020, 17:27 576

Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, marţi, reducerea cu 0,5% a ratei dobânzii de politică monetară, în cadrul măsurilor de contracarare a efectelor negative pe care epidemia de coronavirus le are asupra macroeconomiei.

Comisia Federală a Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed), a dispus în unanimitate, în cursul unei reuniuni speciale, diminuarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5%, de la intervalul 1,5-1,75% la 1,0- 1,25%, informează agenţiile de presă Bloomberg şi Reuters.

"Epidemia de coronavirus generează riscuri asupra activităţilor economice. În contextul acestor riscuri şi pentru a susţine atingerea nivelului ocupaţional maxim şi a obiectivelor privind stabilitatea preţurilor, Comisia Federală a Pieţelor Deschise a decis astăzi reducerea dobânzii fondurilor federale cu 0,5%", a comunicat Fed.

"Bazele economiei Statelor Unite rămân puternice", subliniază Rezervele Federale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri reducerea dobânzii de politică monetară, pentru stimularea activităţilor economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO