Business Internaţional

Revoluţia industriei auto: Fiat Chrysler va renunţa la motoarele diesel până în 2022

Revoluţia industriei auto: Fiat Chrysler va renunţa la...

Autor: Alex Ciutacu

26.02.2018, 13:43 18398

Fiat Chrysler va renunţa la motoarele diesel pentru toate vehiculele de pasageri până în 2022, după ce cererea s-a prăbuşit în urma scandalurilor în care au fost implicate motoarele de tip diesel, potrivit Financial Times.

În cadrul unui plan pe patru ani care va fi anunţat public pe data de 1 iunie, producătorul italiano-american va renunţa la utilizarea acestui tip de combustibil în toate vehiculele pe care le produce, potrivit unor surse.

Compania care deţine mărcile Jeep, Ram, Dodge, Chrysler, Maserati, Alfa Romeo şi Fiat, a refuzat să comenteze.

Grupul s-a alăturat producătorilor de maşini care anunţă că va renunţa la acest tip de combustibil, după ce Toyota a declarant anul trecut că probabil nu va mai lansa un nou model cu motor diesel, în timp ce Porsche a anunţat săptămâna trecută că va renunţa acest tip de tehnologie în gama lor de produse.

Odată cel mai popular combustibil din Europa, diesel-ul a pierdut dramatic din cota de piaţă după scandalul emisiilor de la Volkswagen, care a generat o opoziţie politică puternică faţă de acest tip de combustibil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO