Business Internaţional

Revoltă împotriva austerităţii în Grecia: 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena

 Revoltă împotriva austerităţii în Grecia: 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena

Autor: Mediafax

06.06.2011, 09:38 634

Zeci de mii de greci au participat duminică seară la un mitingde proporţii împotriva austerităţii, organizat în centrul Atenei,la apelul "Indignaţilor", o mişcare alternativă de rezistenţăsimilară celei din Spania.

Conform poliţiei, mai mult de 50.000 de persoane s-au adunatduminică seară în piaţa Syntagma, în faţa Parlamentului, scandând"Hoţii, hoţii".

La Salonic, 3.000 de persoane au participat la un protestsimilar, răspunzând unui apel european difuzat în principal prinintermediul reţelelor sociale.

Mitingul de la Atena a fost cel mai important organizat de laînceperea manifestaţiilor convocate de "Indignaţii" greci.
Mulţimea a purtat drapele elene, dar şi spaniole, portugheze,tunisiene şi argentinene. "Voi aveţi o boală, noi avem soluţia.Revoluţia" , scria pe unul dintre bannerele purtate dedemonstranţi.

Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul MonetarInternaţional au acceptat vineri o suplimentare a ajutorului pentruGrecia, în schimbul unor noi constrângeri financiare şi a uneiaccelerări a privatizărilor. Cele trei instituţii au deblocat deja,în mai 2010, un împrumut de 110 miliarde de euro pentru Grecia,aflată la acel moment într-o situaţie critică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO