Business Internaţional

Revin tensiunile: preţul petrolului ajunge la maximul ultimilor patru ani

Revin tensiunile: preţul petrolului ajunge la maximul...

Autor: Depatamentul Economic - Mediafax

25.09.2018, 11:28 239

Preţul petrolului a atins marţi maximul ultimilor patru ani, pe fondul sancţiunilor americane împotriva Iranului, a căror intrare în vigoare se apropie, precum şi din cauza reţinerilor OPEC şi a Rusiei de a majora producţia, informează Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut la 81,69 dolari/baril, nivel care nu a mai fost atins din noiembrie 2014, iar preţul US West Texas Intermediate a crescut cu 0,3%, la 72,28 dolari barilul.

Sancţiunile americane împotriva Iranului vor fi aplicate începând cu 4 noiembrie. Marea Britanie, China, Franţa, Germania, Rusia şi Iran au anunţat că vor să dezvolte mecanisme de plată pentru a continua tranzacţiile, în pofida sancţiunilor Statelor Unite. Analiştii anticipează o scădere a ofertei de petrol de 1 – 1,5 milioane barili/zi în urma acţiunilor Statelor Unite.

Analiştii mizează pe o creştere a preţurilor în următoaea perioadă: Asley Kelty de la Cantor Fitzgerald crede că petrolul va urca în curând la 90 dolari/barilul, Iar estimărule Merrill Lynch pentru 2019 au fost majorate de la 75 dolari/baril la 80 dolari/baril pentru Brent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO