Business Internaţional

Revenire sub aşteptări a exporturilor germane în mai

Revenire sub aşteptări a exporturilor germane în mai

Autor: Catalina Apostoiu

10.07.2020, 00:00 34

Exporturile Germaniei au consemnat o revenire sub aşteptări în mai în condiţiile în care cererea a rămas fragilă în pofida eliminării restricţiilor pandemice, relevă date recente, potrivit Reuters.

Exporturile ajustate sezonier au urcat cu 9% faţă de luna anterioară după ce s-au prăbuşit cu 24% în aprilie, menţinându-se cu aproape 27% sub nivelul de dinaintea crizei.

Importurile au avansat cu 3,5% după o scădere de 16,6% în luna anterioară, sugerând un nivel încă redus al consumului în cea mai mare economie a Europei.

„Toate începuturile sunt dificile. Creşterea exporturilor nu este motiv de a sărbători“, arată Alexander Krueger de la Bankhaus Lampe.

„Drumul înapoi la capacitatea din trecut este lung şi depinde puternic de revenirea cererii internaţionale“.

Aproximativ patru cincimi din firmele germane cu expunere la pieţe externe au suferit o prăbuşire a veniturilor în urma pandemiei, iar 93% dintre acestea nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a condiţiilor economice mai devreme de 2021 sau mai târziu, relevă un sondaj realizat pentru Camerele Germane de Comerţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO