Business Internaţional

Reţeaua Stat Islamic ameninţă cu atacuri asupra SUA, ca urmare a deciziei privind Ierusalimul

Reţeaua Stat Islamic ameninţă cu atacuri asupra SUA,...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

14.12.2017, 13:20 114

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui cont de social media al reţelei, Telegram. În materialul intitulat "Aşteptaţi-ne" şi "Stat Islamic în Manhattan", organizaţia teroristă a transmis că va desfăşura operaţiuni în SUA şi a arătat imagini cu Times Square din New York şi ceea ce pare a fi o centură cu explozibil, alături de un detonator.

"Vom avea mai multe operaţiuni în ţara voastră, până în ultima oră, şi vă vom arde cu flăcările războiului pe care l-aţi început în Irak, Yemen, Libia, Siria şi Afganistan. Doar aşteptaţi. Recunoaşterea de către câinele vostru Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului ne va face să recunoaştem explozibilul drept capitala ţării voastre", se arată în mesajul Stat Islamic.

Rusia a anunţat recent că întreg teritoriul Siriei a fost eliberat de teroriştii Stat Islamic, iar SUA au precizat că reţeaua teroristă a pierdut 95% dintre teritoriile pe care le controla în Irak şi în Siria.

Miercuri, Organizaţia pentru Cooperare Islamică a condamnat în termeni duri decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, liderul palestinian Mahmud Abbas denunţând o încălcare a reglementărilor, care anulează rolul de mediator al Washingtonului.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Israelul este "un stat al ocupaţiei şi al terorii" şi le-a cerut puterilor lumii să recunoască Ierusalimul drept capitala statului palestinian, catalogând decizia SUA drept "o lovitură grea asupra umanităţii".

Israelul consideră Ierusalimul capitala indivizibilă a statului evreu. Autoritatea Palestiniană speră ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO