Business Internaţional

Resturi ale avionului militar dispărut în Myanmar, descoperite de echipele de intervenţie

Resturi ale avionului militar dispărut în Myanmar,...

Autor: Mircea Olteanu

08.06.2017, 11:45 266

Mai multe cadavre şi resturi de aeronavă au fost descoperite de echipele de intervenţie în Marea Andaman în cursul operaţiunilor de căutare a avionului militar dispărut în Myanmar, a anunţat armata, printr-o declaraţie pe Facebook, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Trei cadavre, inclusiv cel al unui copil, dar şi o roată de avion, două veste de salvare şi bagaje au fost descoperite de echipele de intervenţie la aproximativ 35 de kilometri sud de oraşul Launglon de pe coasta de sud a Myanmarului.

Se crede că resturile descoperite aparţin avionului dispărut, se afirmă în declaraţia armatei din Myanmar, în care se mai precizează că operaţiunile de căutare vor continua.

Nouă nave, cinci avioane şi două elicoptere participă la operaţiuni.

Avionul militar de fabricaţie chineză Y-8-200F s-a prăbuşit la circa 30 de minute după decolare. Potrivit autorităţilor, la bordul aeronavei erau 122 de persoane - 108 militari şi rude ale acestora, inclusiv 15 copii, precum şi 14 membri ai echipajului.

Avionul militar zbura între oraşele Myeik şi Yangon. "Comunicaţiile cu avionul s-au întrerupt la ora 1.35 (10.05, ora României), la aproximativ 35 de kilometri de orăşelul Dawei", a anunţat Armata din Myanmar.

Echipele de intervenţie au găsit alte şapte cadavre, tot în zona unde au fost reuperate primele trei corpuri neînsufleţite, se afirmă în ultimul bilanţ publicat de armata din Myanmar pe Facebook.

Câteva pete de combustibil au fost observate la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Dawei din sud-estul ţării.

Până în acest moment nu a fost descoperit fuzelajul avionului, însă faptul că echipajul nu a transmis niciun semnal de aleră şi modul în care s-au împrăştiat resturile sugerează că avionul s-ar fi dezintegrat în timpul zborului.

Cauzele producerii incidentului aviatic sunt în continuare necunoscute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO