Business Internaţional

Restructurări masive la Boeing - Americanii vor să renunţe la 4.000 de posturi

Restructurări masive la Boeing - Americanii vor să...

Autor: Indira Crasnea

30.03.2016, 10:04 158

Producătorul american de avioane nu a anunţat deocamdată disponibilizări "involuntare". Marc Birtel, purtătorul de cuvânt al Boeing, a spus că 1.600 de persoane vor pleca după ce au ales asta în mod voluntar în cadrul unui program anunţat luna trecută, iar alte 2.400 de poziţii fie sunt vacante fie vor fi desfiinţate prin atribuire.

Divizia de avioane comerciale a Boeing, de care depinde 68% din profitul Boeing, renunţă de asemenea la o parte din structura executivă, pentru a crea ”o organizaţie mai focalizată şi care poate răspunde mai rapid cerinţelor din piaţă”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Eforturile de schimbare în cadrul diviziei comerciale a companiei vin şi în urma dorinţei CEO-ului Dennis Muilenburg, care doreşte să îşi lase amprenta la Boeing. El a mai folosit astfel de măsuri de reducere a cheltuielilor pentru a creşte profitul într-o eră de cheltuieli limitate, în calitate de şef al diviziei de apărare a Boeing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO