Business Internaţional

Restricţii de trecere la graniţele din Norvegia. Ce categorie de persoane sunt exceptate de la această regulă

Norvegia restricţionează intrările începând de vineri. Anumite categorii de persoane sunt exceptate de la regulă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile norvegiene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Norvegiei, în contextul pandemiei.

Noile măsuri întră în vigoare vineri la ora 00.01 şi sunt valabile până la data de 12 februarie 2021.

Astfel, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile norvegiene, începând cu data de 29 ianuarie a.c., ora 00.01, intrarea în Norvegia va fi permisă doar următoarelor categorii de persoane:

· persoanele care deţin cetăţenia norvegiană;
· persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în Norvegia;
· membrii de familie ai persoanelor care au reşedinţa în Norvegia (de exemplu: soţul / partenerul înregistrat / coabitantul, copiii minori, părinţii copiilor minori);
· persoanele aflate în tranzit aeroportuar în Norvegia;
· transportatorii profesionişti de mărfuri şi persoane;
· membrii echipajelor navale şi cei ai echipajelor aeriene;
· jurnaliştii şi alt tip de personal aflat în misiune pentru o instituţie media străină;
· persoanele care se deplasează în Norvegia din anumite motive (de exemplu: pentru îngrijirea copiilor minori, pentru acordarea de îngrijire anumitor categorii de persoane vulnerabile sau din alte motive de asistenţă socială);
· persoanele care îşi desfăşoară activitatea în domenii sociale considerate critice;
· personalul medical din Suedia şi Finlanda care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciului norvegian de sănătate şi îngrijire.

Totodată, cu titlu excepţional, va fi permis accesul pe teritoriul norvegian persoanelor care au început deplasarea către Norvegia anterior intrării în vigoare a noilor măsuri.

Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul de călătorie în Norvegia rămân în vigoare. Condiţiile de călătorie în Norvegia în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarea pagină de internet:
http://www.mae.ro/node/51923.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.