Business Internaţional

Restaurantele şi barurile din Europa se închid, unul câte unul. Unii experţi pun la îndoială eficienţa măsurii împotriva răspândirii COVID-19

Restaurantele şi barurile din Europa se închid, unul...

Autor: Mediafax

11.10.2020, 12:56 264

Numărul cazurilor de COVID-19 creşte alarmant în Europa, depăşind Statele Unite, Brazilia şi India, potrivit datelor comunicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acest lucru pune presiune asupra oamenilor, care sunt îndemnaţi de autorităţi să dea prioritate măsurilor de siguranţă înaintea pasiunilor şi preocupărilor obişnuite. În orice caz, în comparaţie cu luna octombrie a anului trecut viaţa tuturor s-a schimbat.

Ritmul accelerat de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2 e resimţit în egală măsură şi de afacerile din domeniul HoReCa, proprietarii de restaurante şi baruri fiind nevoiţi, rând pe rând, să restrângă programul de lucru sau chiar să pună semnul „Închis” pe uşi, în aşteptarea unor vremuri mai blânde.

Veştile i-au întristat pe iubitorii de băuturi alcoolice şi de ieşiri cu prietenii din Bruxelles, Paris, Edinburgh şi nu numai, iar specialiştii se tem că măsurile nu vor avea un impact pozitiv nici asupra economiei, dar nici asupra sănătăţii, arată CNN.

Restricţii în Berlin, Germania. COVID-19, o provocare pentru proprietarii de restaurante şi baruri

Berlinul, unul dintre oraşele europene renumite pentru viaţa de noapte, păstrează barurile deschise. Condiţiile au devenit, însă, mult mai stricte începând de sâmbătă. Localurile vor pune lacătul în fiecare seară, la ora 23.00, odată cu magazinele.

Între orele 23.00 şi 6.00, grupurile mai mari de 5 persoane sunt interzise. De asemenea, nu este permis accesul simultan a peste 10 persoane într-un spaţiu închis. Restricţiile vor fi valabile toată luna octombrie, cu posibilitatea prelungirii lor.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO